donderdag 25 september 2008

cactus

cactus
Benodigdheden:
* 1 bloempot
* 1 courgette
* vulling voor de bloempot (zand, knikkers, glazen stenen...)
* cocktailprikkers
* fruit voor aan de cactus: meloen, aarbei, mandarijn, druiven, appel, of peer etc.
1. Was de appel en droog hem.
2. Vouw de zure mat dubbel en knip er een blaadje uit. Vouw de zure mat weer open, maak een gaatje in het midden met bijvoorbeeld een cocktailprikker en steek de blaadjes aan het steeltje.
3. Maak glazuur om te tekenen. Verdeel het over twee kommetjes. Roer door de ene een piepklein beetje zwarte en door de andere rode kleurstof.
4. Teken de ogen en de mond met glazuur en een cocktailprikker.
Laat ze goed drogen.Snijd het fruit in redelijke dobbelstenen.
Prik de dobbelstenen fruit door elkaar in de courgette met de cocktailprikkers.
Klaarmaken vlak voor gebruik.

appelgezichtjes

APPELGEZICHTJES
Nodig per kind:
* 1 kleine zoetzure appel met steel
* een halve groene zure mat
* poedersuiker en water
* rode en zwarte voedselkleurstof
1. Was de appel en droog hem.
2. Vouw de zure mat dubbel en knip er een blaadje uit. Vouw de zure mat weer open, maak een gaatje in het midden met bijvoorbeeld een cocktailprikker en steek de blaadjes aan het steeltje.
3. Maak glazuur om te tekenen. Verdeel het over twee kommetjes. Roer door de ene een piepklein beetje zwarte en door de andere rode kleurstof.
4. Teken de ogen en de mond met glazuur en een cocktailprikker.
Laat ze goed drogen.
Presentatie:Leg de appelgezichtjes bijvoorbeeld in een kistje met groene servetten of in een mandje met raffia.

berendbotje



Berend Botje ging uit varen,
met zijn scheepje naar Zuid-Laren.
De weg was recht, de weg was krom,
nooit kwam Berend Botje weerom.
Eén twee drie vier vijf zes zeven,
waar is Berend Botje gebleven?
Hij is niet hier, hij is niet daar,
Hij is naar Amerika

kinderdagcentrum Columbus Junior

vorig jaar heb ik stage gelopen bij Columbus Junior.
op zich is het een leuke kinderdagcentrum, het enige nadeel dat ik had was dat mijn stagebegeleidster niet echt aardig was.
de helft van de tijd was ze er niet en als ze er was dan deed ze niet echt vriendelijk.

maar ik heb me er toch door heen weten te slaan want ik heb mijn stage wel gehaald en ik heb er natuurlijk ook wel veel dingen geleerd.
ik heb geleerd om te verschonen kinderen de fles te geven.

en om kinderen eten te geven heb ik ook geleerd, het lijkt allemaal heel simpel maar sommige kinderen willen niet eten en dan word het heel lastig om ze toch eten te geven.

je pakte de lepen deed er wat eten op en drukte het tongetje van het kind naar beneden en je tilde de lepel wat omhoog en ze slikten het door.

ik heb ook geleerd als je een kind de fles geeft en het huilt heel erg moet je het kind met de buik op de zij naar de toe leggen en dan stevig pastpakken alsof het lijkt dat het tegen je borst aan ligt. en dan wil het kind wel drinken.

dus dat is een beetje wat ik heb geleerd op mijn oude stage adres.

Loes Schrooten

de kleine beer

Kleine Beer viert 15-jarig bestaan HENGELO - Kinderdagverblijf De Kleine Beer viert zaterdag het vijftienjarig bestaan. Daarvoor wordt een feest gegeven voor alle honderd kinderen, die een plek hebben in de créche. De Kleine Beer is een bijzonder kinderdagverblijf. Het is het enige particuliere verblijf.
Toen de Kleine Beer zich bij de gemeente meldde met het verzoek om een vergunning, kregen ze het advies 'vooral niet van start te gaan' omdat ze het niet zouden redden zonder subsidie. De Kleine Beer begon toch, met twee medewerksters, die vijftig uur per week werkten en in het weekend de boekhouding, de boodschappen en het schoonmaken deden.




bron: www.tubantia.nl

verlegen?

ik denk ook aan de dingen bijvoorbeeld waarom een kind stil kan zijn of waarom een kind boos kijkt.

vaak heb ik dan het gevoel dat er wat mis is met het kind, dat het gepest word of thuis niet goed heeft.

als je het kind vraagt om wat leuks te gaan doen dan wil het meestal niet, dan wil het op de bank zitten en televisie kijken of gewoon kleuren.
als je vraagt of ze mee wil doen met de andere kinderen dan zeggen ook vaak nee,
soms is het verlegenheid en soms niet.

en ik weet dan niet goed hoe ik ze dan zo ver krijg om te laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn.
zou ik dan eerst moeten laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn of iets anders?


Loes Schrooten

geen harde stem

ik denk er op het moment heel erg na over hoe ik een kind moet straffen, of ik een harde stem moet op zetten of gewoon een duidelijke stem.

ik heb van mezelf niet echt een harde stem waardoor ik onzeker word en dat merken de kinderen en als kinderen dat gaan merken dan gaan ze met je spelen.
ze gaan nog vervelender doen en willen niet meer naar je luisteren.

dus ik probeer zo duidelijk mogelijk over te komen maar ik weet nog niet echt hoe ik dat moet doen.
ik vraag het wel aan andere mensen hoe zij omgaan met kinderen als ze niet willen luisteren omdat je niet echt een harde stem hebt.

zij zeggen vaa dat je geen harde stem nodig hebt maar dat je zelfverzekerd over moet komen en dat probeer ik nu te leren.

Loes Schrooten

kinderen ouder dan 6 jaar

ik vind het niet erg leuk om met kinderen te werken die ouder zijn dan 6.
ze kunnen al heel veel zelf waardoor je ze niet meer hoeft te verzorgen en dat vind ik heel erg jammer.

het leukste vind ik namelijk dat de kinderen nog verschoond moeten worden en dat ze nog moeten leren lopen.

en dat is bij kinderen ouder dan 6 niet. die kunnen al zelf kleuren en die kun je achter de computer zetten en je ziet ze een hele dag niet weer.
als ze buiten aan het spelen zijn kunnen ze dat heel goed zelf dan hoef je niet steeds te zeggen van pas op, doe dat nou niet.

en ze kunnen al heel goed zelf van school naar het kinderdagverblijf komen en dat zou ik leuk vinden om de kinderen op te halen.

die kinderen kunnen ook al heel goed zelf naar de wc en heel veel dingen zelf bedenken om te doen en ik vind het juist leuk om voor de kinderen van alles te bedenken.

daarom lijkt het me niet zo leuk om met kinderen te werken die ouder zijn dan 6 jaar.

kinderen met de leeftijd 0 tot en met 4 jaar

kinderen met de leeftijd 0 tot en met 4 jaar op het moment vind ik het heel erg leuk om met kinderen te werken.
het leukst vind ik het moment om met kinderen van 0 tot en met 4 te werken. ik ben hier achter gekomen omdat ik vorig jaar bij kinderdagcentrum Columbus Junior heb stage gelopen en daar hebben ze kinderen van 0 tot en met 4 en kinderen van 4 tot en met 12.

ik mocht het vaakst bij de baby's op de groep werken en bij de peuters daardoor ligt mijn intressen ook veel meer bij die leeftijd.

in die leeftijd kun je ze nog heel veel leren en moet je ze nog helpen bij heel veel dinge.zoals een luier verschonen of eten geven.daarom kies ik op het moment nog voor de leeftijd 0 tot en met 4 jaar.

Loes Schrooten

gastles over de BSO

Houding tegenover het BSO is vaak verkeerd de meeste mensen denken dat de kinderen niet luisteren of brutaal zijn en niet leuk zijn. Maar dat word helemaal verkeerd begrepen, de kinderen zijn niet brutaal tuurlijk zijn er altijd wel kinderen die niet luisteren maar dat komt overal voor.

Er zitten heel veel voordelen aan een BSO, de kinderen zijn veel zelfstandiger en kunnen bijvoorbeeld hun eigen brood smeren of zelf al naar de wc. Voor ons zijn er ook voordelen omdat bijvoorbeeld de meubels die er gebruikt worden hoog genoeg zijn voor ons en het kind. Er hoeven niet meer van die kleine stoeltjes neer gezet te worden omdat de kinderen groot genoeg zijn om ook aan een grote tafel te zitten.

De dag is altijd variërend omdat de kinderen zelf mogen weten wat ze willen doen. De ene keer zal het buiten spelen zijn en de andere keer willen ze graag in de zon liggen of knutselen. Dus je dag zal nooit saai zijn want kinderen hebben wel energie voor 20.

Als ze een keer moe zijn dan zal het hoogstens een uurtje zijn wat ze slapen en daarna zullen ze weer vol met energie zitten.

We willen ervoor zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk zelf doen en niet bij ons komen en zeggen dat ze het niet kunnen want ze kunnen heel veel dingen allemaal zelf. Het is de gemakkelijkheid dat ze naar ons toe komen en vragen of wij het voor hun wil doen.

Onze houding is dus dat wij de kinderen zo veel mogelijk steunen in alles wat ze doen maar ook dat we er voor willen zorgen dat ze zelfstandig worden.

Als de kinderen klaar zijn met school halen we ze op lopend en zorgen ervoor dat wij als BSO leidsters oranje hesjes aan hebben zodat iedereen ons goed kan zien. Er loopt altijd een leidsters achter de groep en voor de groep.

In de vakantie word er tegen het kind gezegd dat ze iets leuks moeten verzinnen voor een thema op het kinderdagverblijf. het word gedaan omdat het kind anders zich snel verveeld in de vakantie omdat ze niet naar school gaan en niet veel meemaken. als ze op school zijn moeten ze vanalles van de juf maken, en zitten ze vol energie. maar nu het vakantie is, hebben ze niet veel om over te hebben.

het leukste idee van het kind word uitgezocht door de juf en word er een thema van gemaakt. en dat duurt 2 tweken en dan moet er weer een andere creative idee worden bedacht.

en zo gaat het in de BSO


Loes schrooten

zondag 7 september 2008

Alle eendjes zwemmen in het water



Alle eendjes zwemmen in het water
Falderal de riere
Falderal de rare


Alle eendjes zwemmen in het water
Fal de ral de ral de ra

Mijn eerste bericht

Hoi iedereen,

Hier is dan mijn eerste bericht. Binnenkort zullen er zeker meer volgen dus hou het in de gaten.